Noord- Deurningen twee carnavals verenigingen rijker !!

Geplaatst op 18-11-2013, 15:55
Noord- Deurningen twee carnavals verenigingen rijker !!
Afgelopen zomer hebben twee verenigingen uit Noord-Deurningen zich als carnavalsvereniging ingeschreven bij de notaris en Kamer van Koophandel. Het gaat hier natuurlijk om De Kanaalratten en El Casanova. Beiden geen onbekenden in het Denekamps carnaval. Deze 2 verenigingen timmeren de laatste jaren behoorlijk aan de weg en zien hun club steeds groter worden.

De Kanaalratten kunt u onder andere kennen van de carnavalsoptochten in zowel Denekamp als Oldenzaal. Zij lopen de laatste jaren mee in deze optochten onder de categorie “grote groepen”. Afgelopen jaar werd er zelfs de 1e prijs behaald in Denekamp en Oldenzaal. Een zeer uitmuntende prestatie voor een groep die nog maar enkele jaren mee doet. Maar in deze jaren is de vereniging al uitgegroeid tot een club van 77 leden, met veel fanatisme. En zij zullen u aankomend carnaval zeker weer verrassen.

El Casanova is een carnavalsvereniging die 6 jaar geleden is ontstaan als grap in de vriendengroep van het Piratenteam Noord-Deurningen. Een afvaardiging van deze groep ging elk jaar stee vast mee met J.C.V. de Greun’n  naar het carnaval in Rheine (D) op Rosenmontag. Hier werd waargenomen dat je met een steek op toch heel wat meer vrouwelijke aandacht kreeg. Er werd besloten om een stel steken aan te schaffen,  2 kameraden te bombarderen tot Prins en Sik, en hiermee naar Rheine te gaan. Wat begon als grap is nu uitgegroeid tot iets wat echt mee draait in het Denekamps carnaval. Zo hebben ze hun eigen residentie, Bar MadDog, een eigen opkomst en trekken ze bij vele andere verenigingen naar binnen. Doordat de vereniging steeds meer naam krijgt hebben ze besloten om af te stappen van de titel Prins, van elke titel mag er immers maar één zijn in de gemeente, en over te stappen op de titel Graaf.

Doordat beide verenigingen steeds groter worden vraagt dit natuurlijk om een goede organisatie met een bestuur en verschillende werkgroepen. Bij De Kanaalratten worden de pakken, wagen, etc steeds professioneler en dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Bij El Casanova zien ze de kosten ook stijgen, de steken, cape, medailles, etc worden bij hun ook steeds professioneler. Al deze kosten dienen natuurlijk wel gedekt te worden. Door het oprichten van een vereniging kan men nu ook andere geldbronnen aanboren. El Casanova heeft bijvoorbeeld afgelopen zomer het zomercarnaval georganiseerd in hun residentie. Het lopen van een optocht of het organiseren van een feest is natuurlijk niet helemaal zonder risico en het af kunnen sluiten van een verzekering is dus wel noodzakelijk. Nu beide verenigingen staan ingeschreven is een verzekering hiervoor afsluiten ook mogelijk.

Al deze bovenstaande redenen hebben er dus voor gezorgd dat beide verenigingen zich hebben ingeschreven als ‘Carnavalsvereniging’.  En zij hopen u aankomend carnaval weer te kunnen verassen met een mooie groep in de optocht en leuke carnavalsfeesten.