Subsidie voor isolerende maatregelen.

Geplaatst op 23-10-2012, 15:16
Subsidie voor isolerende maatregelen.
Middels deze nieuwsbrief willen wij de deelnemers aan de EPA onderzoeken informeren over de voortgang.
REPI heeft inmiddels de offertes uitgebracht, of is bezig met het uitbrengen van offertes, naar aanleiding van de bezoeken aan de deelnemers.

Om u te informeren over de subsidie mogelijkheden hebben wij onderstaand een opsomming gemaakt van de drie mogelijkheden. Alle drie zijn naast elkaar mogelijk. Het is dus niet of/of maar en/en.


1. Meer met Minder subsidie.
Alle deelnemers die de Meer met Minder subsidieregeling hebben aangevraagd en welke is bevestigd, komen voor deze subsidie in aanmerking mits er aan de volgende voorwaarden is voldaan:
Wat zijn de voorwaarden?
  • U bent eigenaar én bewoner van de woning waarvoor de subsidie is aangevraagd. Het gaat daarbij om de woning waar u volgens de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) staat ingeschreven. 
  • De maatregelen vloeien voort uit een officieel maatwerkadvies mét een energielabelcertificaat zoals deze bij u zijn uitgevoerd. 
  • Als de energiebesparende maatregelen die u neemt op basis van een Maatwerkadvies Energiebesparing leiden tot een verbetering van de Energie Index (EI) van tenminste 0.50, kunt u daarvoor een subsidie van € 300,00 ontvangen. Lukt het u om de EI met tenminste 0.75 te verbeteren, dan ontvangt u een subsidie van € 750,00. 
  • Welke maatregelen u neemt, maakt voor de subsidie niet uit. De subsidie is gekoppeld aan de EI (verbetering van tenminste 0.50 of 0.75). Hoe u dat doet, mag u zelf bepalen.
  • U dient voor 5 december 2012 de werkzaamheden te hebben afgerond. De facturen en betalingsbewijzen plus eventueel foto’s moeten dan tevens zijn ingediend bij:

    Bouwkeurgroep B.V.
    Telgenweg 25a
    8111 CM Heeten
    Telefoon: (0572) 382609

2. Aanvullende vergoeding vanuit de Stichting Duurzaam Noord Deurningen

Stichting Duurzaam Noord Deurningen zal alle deelnemers, die zich hebben opgegeven voor de gezamenlijke inkoop en vervolgens ook de werkzaamheden volgens het EPA rapport uit hebben laten voeren, aanvullend belonen.

Er is definitief besloten om een bedrag van € 5000,00 te verdelen over de deelnemers.
Deelnemers die meer hebben geïnvesteerd zullen naar verhouding ook meer ontvangen dan deelnemers die minder hebben geïnvesteerd.
De bedragen per deelnemer worden achteraf vastgesteld door de het bestuur van de stichting


3. Duurzaamheidpremie provincie Overijssel


Per 1 oktober 2012 heeft de gemeente Dinkelland de mogelijkheid om Duurzaamheidpremies toe te kennen. Deze regeling is van toepassing op de deelnemers in Noord Deurningen.

Hoe ziet de regeling er uit: 

  • € 300 premie voor één gerealiseerde isolatiemaatregel 
  • € 600 premie voor twee of meer gerealiseerde isolatiemaatregelen

Burenpremie: € 300,-- extra als u en minimaal twee buren 2 maatregelen treffen.
In het geval van Noord Deurningen zijn wij allemaal buren.

Het is wijsheid om deze aanvraag gezamenlijk in te vullen en ook gezamenlijk in te dienen.
Maak dus geen gebruik van de digitale aanvraag maar wacht op de eerstvolgende END bijeenkomst in de Mare op vrijdag 26 oktober om 20.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomst in de Mare kunt u ook vragen stellen naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Voor de voorwaarden van de duurzaamheidpremie verwijzen wij u naar onderstaande link
http://www.meermetminder.nl/Public/Overijssel/Informatieblad%20Duurzaamheidpremie%20Overijssel.pdf